Copyright © 2024. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Cini – Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: “Turistik Diyarbakır Ekspresi Seferlerine Başlıyoruz”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: “Turistik Diyarbakır Ekspresi Seferlerine Başlıyoruz”

haber haber - - 2 dk okuma süresi
17 0

Alternatif Turistik Tren Rotaları Açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Anadolu’nun eşsiz topraklarını keşfetmek isteyenlere yönelik “Turistik Doğu Ekspresi” konseptine alternatif rotalar sunmak amacıyla “Turistik Diyarbakır Ekspresi” seferlerine başladıklarını duyurdu.

Yüksek İlgi ve Popülerlik

Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi’nin yolculuğunun popüler hale geldiğini belirterek, seyahat severlerin ve fotoğraf tutkunlarının gözdesi olan bu tren rotasının yabancı turistlerin de ilgisini çektiğini vurguladı. Turistik Diyarbakır Ekspresi’ne gösterilen yoğun ilgiyi de dile getirdi.

Geniş Hat Ağı ve Konforlu Yolculuklar

Uraloğlu, Türkiye’de konforlu demir yolu rotalarının bulunduğunu, Yüksek Hızlı Trenlerin (YHT) 11 şehre doğrudan ulaştığını ve kombine taşımacılıkla 9 şehre dolaylı ulaşım sağlandığını söyledi. Ayrıca, konvansiyonel hatlarda işletilen bölgesel ve ana hat trenleriyle ülkenin farklı noktalarını keşfetmenin mümkün olduğunu belirtti.

Kültürel Etkileşim ve Ekonomik Katkı

Uraloğlu, turistik trenlerin ülkenin kültürel mirasını ve doğal güzelliklerini keşfetmek isteyenlere yeni bir seyahat deneyimi sunduğunu belirterek, bu trenlerin bölgesel ekonomiye de katkı sağladığını ifade etti.

Demir Yolu Yatırımları ve Gelecek Vizyonu

Bakan Uraloğlu, son 22 yılda demir yollarına yapılan yatırımların ülkenin ulaşım sektöründeki dönüşümüne katkı sağladığını vurguladı. 13 bin 919 kilometrelik demir yolu ağına sahip olduklarını belirten Uraloğlu, turistik trenlerle seyahat imkanlarını genişleteceklerini ve bu alandaki çalışmaların devam edeceğini söyledi.

İlgili Yazılar